МИЦКОСКИ: Хронично болните да се ослободат од работа поради вирусот и големата загаденост

Мицковски во својата објава на Фејсбук бара хронично болните да бидат ослободени од работа поради високата загаденост на воздухот и пандемијата од коронавирусот.

Тој упати до Владата, министерот за здравство Венко Филипче и до Комисијата за заразни болести, хронично болните да се ослободат од работа, особено тие со белодробни заболувања.

– Починатите не се само бројка, тоа се луѓе, судбини, семејства завиени во црно. Да спасиме живот, ја имаме таа можност, порачува Мицкоски во својата објава.