Писмо со закани по смрт за Пленковиќ

0
31

На име на Андреј Пленковиќ, во седиштето на партијата ХДЗ, стигнало писмо со закани за смрт, а во пликото имало бел прав, потврдија од хрватската влада.

 

Полицијата го истражува писмото до Пленковиќ,а премирт на Хрватска деновиве прима закани и преку социјалните мрежи.

 

Полицијата уапси две лица, едно од околината на Кутина, а друго од Загреб, затоа што преу социјалните мрежи упатиле закани за премиерот