Понеделник 12 октомври неработен ден за сите граѓани

Денот на народното востание 11 октомври (недела) е државен празник, а понеделник, 12 октомври е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија, соопшти денеска Министерството за труд и социјална политика.

Од Министерството на граѓаните им го честитаат Денот на народното востание.