Починатиот пејач Олумчев имал хронични белодробни заболувања.

0
76

Доктор Сашо Олумчев од Центарот за јавно здравје – Гевгелија во изјава за „Сител“ вели дека познатиот музичар и пејач Васил Ангов од истиот град починал по компликации од коронавирус по претходни хронични белодробни заболувања.

Дури третиот тест покажал дека Ангов има Ковид-19, откако претходните два биле негативни, открива докторот, откако утрината беше објавена трагичната вест за популарниот музичар во Гевгелија.