Усвоени новите мерки против КОВИД 19

Македонската влада ги прифати препораките на Комисијата за заразни болести. Со тоа, се ограничува работното време на угостителските објекти до 23 часот, а државната и јавна администрација да го организираат работењето од дома или во смени.

Меѓу новите мерки е и ограничување на капацитетот на патници во возилата на јавниот превоз на 50%, а прифатена е и препораката се уште да остане во сила забраната за присуство на публика на спортските натпревари кои ги организира Ракометната федерација и другите спортски федерации, кои претходно бараа оваа забрана да биде укината.