ЌЕ СЕ РАСПИШЕ ТЕНДЕР ЗА НАЈГОЛЕМАТА КАПИТАЛНА ИНВЕСТИЦИЈА

Ќе се распише тендер за инвестиција од 22 милиони евра во Липково, со што би требало да се реши долгогодишниот проблем со водата за пиење и наводнување во општина Ликово.

„ПO предлог на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, на денешната седница, Владата ја донесе информацијата за одобрување на тендерската постапка од пред неколку години за изградба на брана на река Слупчанска“, се вели во соопштението