Битиќи: Не е дојдено времето за полициски час – колку повеќе го кратите работното време, толку се поголеми загубите

Фатмир Битиќи, вицепремиерот за економски прашања, презентирајќи го предлог-буџетот за 2021, рече дека Владата останува на ставот да не се воведува полициски час, иако бројот на бројот на заболени од Ковид-19 рапидно е пораснат.

– Ставот на владата е дека се уште не е дојдено времето за полициски час. Мерките од здравствен аспект даваат резултат. Што се однесува до последиците, тие се поврзани – колку повеќе го кратите времето на економските субјекти, толку повеќе загубите се поголеми за нив, рече Битиќи, одговарајќи на новинарско прашање.