Британскиот престолонаследникот, принцот Вилијам, во април бил болен од Ковид-19, ама тоа вешто го сокрил

Британскиот престолонаследникот, принцот Вилијам, во април бил болен од Ковид-19, јави Би-Би-Си. Во исто време, неговиот татко, принцот Чарлс, исто така беше во изолација.

Сепак, Вилијам избрал да ја чува својата состојба во тајност заради јавниот интерес.

Тој, наводно, бил ставен во карантин во Норфолк, каде што работел. Тоа го објавија извори за Би-Би-Си.