(Видео) Докторите порачуваат: Неуморно се бориме за здравјето и животот на сите пациенти

Здравствените работници преку видео обраќање до јавноста бараат поддршка од граѓаните. Тие апелираат да се почитуваат мерките за да може да им се помогне и на нив, кои, како што велат, изминативе 9 месеци се во првите борбени редови.

Исто така додаваат дека неуморно го даваат својот максимум во третманот и грижата за пациентите, а дека капацитетите на болниците се веќе преполнети, па динамиката на излекување и прием на нови пациенти е се потешко одржлива. Целиот медицински персонал, како што велат докторите Милена Стевановиќ, Дејан Докиќ, Калина Гривчева-Старделова, Илир Демири, Ирена Рамбабова Бушљетиќ, Димитар Каркински и медицинскиот техничар Сабри Азири, е преморен, но тие не се откажуваат во грижата за пациентите.

https://youtu.be/25YzzwqL1AU