Грабеж на бензинска пумпа во Велес: Пари или живот!

Маскиран крадец со пиштол во рака ограбил бензинска пумпа во Велес е веста која ги вознемири велешани.
Настанот се случил вчера околу 5.30 часот, на бензинската пумпа на „Макпетрол“ на улица „Благој Ѓорев“ во Велес, кога непознато лице, со закани по живот му ги побарало парите од ноќниот промет на вработениот.

Станувало збор за сума од околу 15.000 денари, која откако ја зел, сторителот побегнал.