Заев: Носењето маска е наједноставниот и најбезбедниот начин за борба против пандемијата

0
96

Премиерот Зоран Заев на Фејсбук напиша дека носењето заштитна маска е наједноставниот и најбезбедниот начин за борба против пандемијата.

„Јас носам маска затоа што се грижам за моите најблиски роднини, затоа што ги почитувам здравствените работници и затоа што јавното здравство зависи и од однесувањето на поединецот“, рече Заев,

Тој додава дека секој од нас мора да има одговорности.

Според него, ако маската постојано се чува на овој начин, ќе се добие борба со КОВИД-19.