Насилства во Вашингтон, судир помеѓу приврзаниците на Трамп и на Бајден

За време на денешните судири меѓу приврзаниците на Трамп и Бајден во Вашингтон, полицијата уапси најмалку 20 лица.

По конфликтот, сегашниот претседател Доналд Трамп ги повика полицијата и градоначалникот на Вашингтон „да си ја завршат својата работа“, а тој ги нарече демонстрантите „левичарски радикалисти“.