Ограничување на работата на кафулињата и рестораните до 21.00 часот?

Комисијата за инфективни болести денеска, како што е најавено, би требало да предложи работното време на угостителските објекти дополнително да се намали на 21,00 часот.

Може ли по телефон да се лекува корона?

Оваа предлог мерка ќе биде разгледана на владина седница за нејзино усвојување со цел спречување од понатамошно ширење на ковид-19. На 20 октомври, работното време на угостителските објекти беше ограничено на 23 часот, што е една од мерките за спречување на ширење на коренот на вирусот.