Османи: Работиме на враќање на довербата во договорот со Бугарија

По официјалното вето од минатата недела и во пресрет на состанокот на министри на ЕУ закажан за 8 декмеври, Османи вели дека е во комуникација и со неговата колешка Захариева..

-Се додека се идеи и предлози за кои нема согласност остануваат само идеи и не можеме отворено да зборуваме за нив. Главно зборуваме во однос на загриженоста за територијални претензии, во однос на малцинствата, работата на Историската комисија, за економските односи, инфраструктурните односи и говорот на омраза,изјави Бујар Османи – министер за надворешни работи