ПЕТКОВСКИ: ОВА Е ЧЕТВРТИОТ ПОРАЗ НА БУГАРИЈА СО МАКЕДОНИЈА

„Спорот меѓу Македонија и Бугарија ниту започнал ниту ќе заврши сега. Ова што сега и се случува на Македонија со Бугарија е четвртиот пораз на Бугарија. Во колумна во 2005 година напишав „не дај боже Бугарија да влезе во ЕУ пред Македонија, така ние никогаш нема да влеземе во ЕУ“. Бугарите се нервираат што се уште не успеаја да го убијат чувството на Македонците што живеат во Бугарија“ вели претседателот на НСДП, Тито Петковски, поранешен претседател на Собранието за Студио 10 на ТВ24.