Прилепчанец при ископ пронашол 21 граната од Првата светска војна

Прилепчанец пријавил во Полициска станица Прилеп, дека во с.Веселчани при ископ во двор пронашол 21 стари гранати од Прва светска војна, кои се безбедно подигнати од Дирекцијата за заштита и спасување.