Скопските Ковид-центри регистрирале 40 приеми на пациенти за едно деноноќие

Безброј пати во денот – ова и другите вакви возила на Брзата помош ја поминуваат рампата во оваа болница. Итаат кај секој пациент кој има неопходна потреба од лекарска помош. И не само во „Осми септември“ туку ваква е сликата деноноќно во секоја болница, насекаде низ земјата. Корона вирусот е во полна сила во есенскиот бран. За тоа доволен доказ се големиот број приеми во болниците. Сепак, место за нови пациенти има, нагласуваат здравствените власти во соопштение до јавноста. Ковид центрите во Скопје запишале 40 хоспитализации на нови пациенти позитивни на вирусот или пак сомнителни, за 24 часа. Речиси идентична бројка на оваа има и во графата наменета за пациенти пуштени дома – 37.

МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО: „НА ИНТЕРНИТЕ КЛИНИКИ ИМАЛО ВКУПНО 10 ПРИЕМИ И ТОА 6 ВО КОВИД ЦЕНТАРОТ НА КЛИНИКАТА ЗА КОЖНИ БОЛЕСТИ И 4 ПАЦИЕНТИ БИЛЕ ХОСПИТАЛИЗРАНИ НА ИНСТИТУТОТ ЗА БЕЛОДРОБНИ ЗАБОЛУВАЊА И ТБЦ. НА ИНФЕКТИВНАТА КЛИНИКА ВО ИЗМИНАТОТО ДЕНОНОЌИЕ ИМАЛО 20 ПРИЕМИ.“