Филипче: Интерните клиники се ставаат во функција на лекување на ковид пациенти

Состојбата со корона вирусот во Македонија никако да се контролира, а со тоа дополнителне со отвораат нови ковид-центри и нови одделенија се отстапуваат за да се лечат пациенти позитивни на корона вирусот.

Министерот за здравство, Венко Филипче преку социјалните мрежи порача дека интерните клиники ќе се стават во функција на лекување на пациенти заболени од опасната зараза.

„Го зголемуваме сместувачкиот капацитет за пациенти заразени со Ковид-19, тоа нема да го поремети нормалното функционирање на сите овие клиники“, истакна Филипче.