Велика Британија ја одобри вакцината против ковид-19

Владата ја прифати препораката на Агенцијата за лекови и здравствени производи и ја одобри употребата на вакцината од Фејзер и Бионтек во борбата против ковид-19“, е наведено во соопштението од британската влада.

60 милиони Британци ќе може да почнат да се вакцинираат веќе од стартот на следната недела.