(Видео)Австриски пратеник направи тест во кока кола, излезе позитивен

Генералниот секретар на FPO, Мајкл Шнедлиц во чаша Кока-Кола го изврши тестот за COVID

И ова, според него, се прави точно со тестот за антиген што федералната влада го купила за 67 милиони евра.

Тој го направи тестот во живо, на изненадување на сите, излезе позитивен.

Високиот водач на FPÖ истакна колку е смешен овој тест што владата го купила со повеќе пари отколку што требаше и тоа со пари од австриските даночни обврзници. Според него, владата можела да ги инвестира овие пари во азил, во здравство.
„Со овој отпад, федералната влада сака да го тестира австриското население и да потроши безброј милиони даноци, истакна Шнедлиц