Во полошко не се смирува ситуацијата со коронавирусот.

Во полошко не се смирува ситуацијата со коронавирусот.

Во полошко не се смирува ситуацијата со коронавирусот. Дел од кризните штабови oценуваат дека ситуацијата е излезена од контрола.

Градоначалникот на Гостивар Арбен Таравари, вели дека време е во лекување на КОВИД пациенти да се вклучи и останатиот дел од лекарскиот кадар , а не само инфектолози, со оглед на фактот дека болниците се преполни, а голем број од пациентите се дома а некои пак имаат сериозни последици од вирусот и на останатите органи од телото.

Од Кризниот штаб на Општина Тетово, уште еднаш упатија апел граѓаните да бидат подисциплинирани и да ја сватат сериозноста на болеста.

Како жаришта каде имаме брза трансмисија на болеста се се уште семејните групирања, како и гужвите пред банките и на пазарите.