Демант од Финска до Царовска: Историјата и општествените науки кај нас се изучуваат одделно

Владата е извор на лажни вести, вели пратеникот Антонио Милошоски кој сподели реакција на македонско-финското здружение за реформите во образованието предложени од министерката Мила Царовска.

Владата е извор на лажни вести бидејќи директно од Финска ја демантираат дека министерството за образование во Македонија прави образовни реформи како во Финска.
Срамота вредна за оставка, пишува Милошоски.