ДИМИТРОВ: ДРЖАВНИОТ ВРВ ВО БУГАРИЈА ИМА ЕДИНСТВЕН „МОНОЛИТЕН“ СТАВ ОКОЛУ ПРАШАЊЕТО СО МАКЕДОНИЈА

0
47

Владата, претседателот и Собранието во Бугарија имаат единствен „монолитен“ став околу прашањето со Македонија, вели во интервју за бугарската национална телевизија, БНТ, претседателот на бугарскиот тим од мешовитата комисија за историски прашања, Ангел Димитров.

Тој како поранешен бугарски амбасадор во земјава оценува дека постојат разлики меѓу политичарите и историчарите од македонската страна, а ваквиот пристап го одложува решавањето на разликите во блиска перспектива.

Утре и задутре комисијата треба да ја одржи 11-та средбa