Заев: Легализацијата на марихуаната има широк потенцијал, но ќе се слуша гласот на народот

Во легализацијата на марихуаната премиерот Заев гледа можност за сериозен економски потенцијал на државата и за успех во борбата против употреба на тешките наркотици. Тој во своето вечерашно гостување во емисијата „Економски Магазин“ на Алсат не вети донесување на законот посочувајќи дека пратениците ќе го слушаат гласот на народот.

Како што рече Заев, при евентуалната имплементација на законот, најпрвин тој би почнал да се применува на определени подрачја на државата: