Комисијата за заразни болести препорача угостителските објекти од 18-ти декември до 21-ви јануари да работат до 18 часот

На денешниот состанок на Комисијата за заразни болести експертите се согласиле да достават препорака до Кризниот штаб и Владата, угостителските објекти од петок (18-ти декември) до 21-ви јануари да работат до 18 часот. На состанокот присуствувале и членови на независната угостителска комора.

Тие најавија и прес-конференција за во 10 часот бидејќи имаа сосема поинакви предлози и ниту еден од нив не беше прифатен од Комисијата