Младите од Драч избраа друга форма на протест денес за убиството на 25-годишниот Клодијан Раша.

Младите од Драч избраа друга форма на протест денес за убиството на 25-годишниот Клодијан Раша.

Преку ковчег покриен со албанско знаме, младите маршираа по булеварот „Лирија“ кон зградата на локалната полиција, нарекувајќи ја правдата мртва. Имаше Транспаренти со пораки „Кој е другиот“, „Надеж“, „Достоинство на полицијата“ итн.

Од извештаите се дознава дека полицајците вклучени во следењето на протестот ги придружувале петмината учесници, запирајќи го понатамошниот развој на протестот.