ТРАЈАНОВ: НЕ ТРЕБА ДРЖАВАТА ДА ГИ ФИНАНСИРА ПОЛИТИЧКИТЕ ПАРТИИ

Сум против државата да ги финансира политичките партии, не може државата да ја финансира медиумската кампања, имаме партиски институции кои ги финансира државата. Ни требаат помали партии, не треба државата да финансира, системот е така направен само големите партии да земаат од големиот колач. ДС доби 6.000 евра за 2019 година за активност на партијата. СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ добија многу пари. Не ни требаат партии од 200.000 членови, нека се финансираат самите, штом имаат толкаво членство. Двапати расправаме за Буџетот, главната активност на пратениците е контрола на трошењето на парите. Треба кога се креира Буџетот, да се дадат идеи“ – вели Павле Трајанов од ДС во Студио 10