Европско знаменце за предлог законот за попис

На Предлог-законот за попис на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија, 2020 година, е ставено европско знаменце и веќе денеска е на дневен ред на собраниската Комисијата за европски прашања.

Овој Закон остана заглавен во Собранието, заради што и не е донесен досега, па европското знаменце ќе значи дека приоритетно ќе се разгледува. Најголемата статистичка операција во земјава треба да се организира и да се спроведе во април 2021 година, претходно неколкупати беше одложувана.

Денеска за ова ќе информира и портпаролот на владејачката СДСМ, Коста Костадинов, кој од партиското седиште точно напладне ќе даде изјава.