Бајден: Следниот месец во САД ќе има 500.000 починати од Ковид-19

Американскиот претседател Џозеф Бајден денеска изјави дека бројот на американски жртви од коронавирусот следниот месец најверојатно ќе достигне 500.000.

На настан во Белата куќа, Бајден рече дека процесот на вакцинација досега бил „мрачен неуспех“.

Работите ќе се влошат пред да се подобрат, рече Бајден.