БЛОКИРАНА ВИКЕНД НАСЕЛБАТА НА ПОПОВА ШАПКА, МАЈКИ СО ДЕЦА ЗАГЛАВЕНИ НЕ МОЖАТ ДА СЕ СИМНАТ

0
162

СЕМЕЈСТВА СО ДЕЦА ОД СИНОЌА СЕ ЗАГЛАВЕНИ НА ВИКЕНД НАСЕЛБАТА НА ПОПОВА ШАПКА ПО ПОМИНАТИОТ ВИКЕНД ВО ОВОЈ ТУРИСТИЧКИ ЦЕНТАР.

ГОЛЕМИТЕ НАНОСИ ОД СНЕГ ГО БЛОКИРАА ПАТОТ ВО НАСЕЛБАТА. СОПСТВЕНИЧКИТЕ НА ВИКЕНДИЧКИТЕ ПОБАРАЛЕ  ИНТЕРВЕНЦИЈА ОД ВЛАСТИТЕ ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ПАТОТ НО ДО ОВОЈ МОМЕНТ НЕМА ПРИСТИГНАТО НИКАКВА МЕХАНИЗАЦИЈА

Викенд населбата која оваа сезона е преполна со турусти е одамна заборавен од властите со лоша инфраструктура, кучиња скитници без фекална и атмосверска канализација и патишта кои не се одржуваат и чистат редовно од снег.