(ВИДЕО)Заглави Брзата помош на пат од Попова Шапка поради гужвите и хаосот

Брзата помош имаше тешкотии на патот од Попова Шапка кон Тетово поради хаосот предизвикан од возилата, иако звукот на алармот се слуша на видеото.

Долги колони секогаш се прават кога ќе дојде зимската сезона.  Колоните можат да бидат долги и до четири километри.

Сето тоа се должи на проблемот со паркинг простор на центарот, па туристите мора своите возила да ги паркираат на едната сообраќајна лента од коловозот, оневозможувајќи го нормалниот проток на сообраќај

За повеќе погледнете го видеото подолу