ВИДЕО) Ново чудо во Кина – од Лондон до Париз за 47 минути! Воз развива брзина до 620 километри на час!

Кина претстави прототип на супер брз воз, за ​​кој неговите креатори велат дека може да достигне брзина од 620 километри на час. Овој воз е двојно побрз од возот „Еуростар“ и со таа брзина би можело да се стигне од Лондон до Париз за 47 минути, објави „Дејли меил“.