ВИДЕО I Невреме во Владивосток: Луѓе и монтажни објекти паѓаат како покосени, ветришта со брзина и до 136 км./ч.

Прво, врнел дожд и замрзнал на земјата, по што улиците се претвориле во лизгалиште, а многу силен ветер само ги зголемил страдањата на граѓаните од овој руски град.

Ударите на ветерот биле толку силни што се движеле дури и паркираните автомобили, а надлежните служби имале полни раце работа. Покрај тоа, возачите на мразот не можеле ни да возат, туку главно се лизгале.
На едно видео, забележано е дека бројни монтажни објекти се срушиле врз