Владата со реакција на последните напади од Захариева

Повеќепати премиерот Заев и Владата апелираа до официјалните претставници вклучени во процесот на разговори меѓу Македонија и Бугарија, но и до медиумите да се внимава на изјавите, зашто може да повредат и да предизвикаат говор на омраза.

Ги осудуваме и се оттргнуваме од сите изјави што имаат цел да испровоцираат непријателски реакции.

Секој јавен настап, без оглед од која страна доаѓа, треба да биде во функција на решенија, а не во функција на провокации, се наведува во одговорот на Владата на прашањата од Канал 5 за наводите на шефицата на бугарската дипломатија , Захариева во врска со српскиот јазик во училиштата во Македонија .