Владиката Петар: Досега немало случај верник да се зарази или почине од причеста туку што не се причетиле

ДОСЕГА НЕМАЛО СЛУЧАЈ ВЕРНИК ДА СЕ ЗАРАЗИ ИЛИ ПОЧИНЕ ОД ПРИЧЕСТА, А УМРЕЛЕ ЛУЃЕ ЗОШТО НЕ СЕ ПРИЧЕСТИЛЕ И ШТО НЕ СЕ ИЗЛЕКУВАЛЕ, ВЕЛИ ВЛАДИКАТА ПЕТАР ЗА A1 ON.

Неговиот став доаѓа по реакциите дека причеста на верниците со иста лажичка во време на паднемија и лесно ширење на коронавирусот е обесчестување на трудот на медицинскиот кадар.