Дали статистичката операција ќе прерасне во политичка операција

 

Законот за попис и со обезбедено мнозинство не може да се донесе

По вчерашната изјавата на Арбер Адеми од ДУИ дека нема да прифати попис ако се прикаже дека Албанците се под 20 % тој денеска малку ги омекна ставовите.

Пратениците од опозицијата сметаат дека СДСМ и ДУИ имаат некои договори околу процентите за најавениот попис, власта пак негира.

 

Користен видео материјал од СИТЕЛ ТВ