Георгиевски: За рушење на сите дивоградби во Охрид треба многу време и пари

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески, денеска на Телма изјави дека не чувствува лична одговорност за лошиот нацрт извештај на УНЕСКО за Охрид.

-Јас и локалната самоуправа придонесовме за подобрување на состојбата, а не за влошување. Со средсвата со кои располагаме постапивме и покажавме волја и спремност да се справиме со проблемот – рече тој, додавајќи дека за рушење на сите бесправни објекти потребни се многу време и пари.