Германски пожарникари донесоа 110 тони помош во Сисак

Германски противпожарни служби од провинцијата Баден-Виртемберг вечерва доставија 110 тони пожарникарска опрема, медицинска опрема и храна во Сисак за подрачјето погодено од земјотресот во округот Сисак-Мославина.

Конвој од 11 противпожарни возила и три возила на германскиот Црвен крст ја доставија помошта. Покрај опремата и храната, тие донираа и две противпожарни возила за погодената област.