Евтин и ефикасен: Пристигнува новиот лек за коронавирусот во Македонија

Ивермектин“ влезе во протоколот за лекување на ковид пациенти во Македонија. Пред една недела зелено светло за лекот даде и Комисијата за зарзни болести откако доби гаранција од лекарите дека е безбеден и дава надеж во битката со вирусот.

Од Агенцијата за лекови МАЛМЕД на последниот ден од 2020 година ги издаде потребните одобренија за лекот „ивермектин“, кои веќе стигнале до неа од неколку болници и веледрогерии од земјава.