Живко Мукаетов со нов мандат, по трет пат ќе ја води ракометната федерација

 

Тој немаше противкандидат и ја доби довербата на сите делегати. Мукаетов ќе остане на чело на Ракометната Федерација на Македонија и во следните четири години.

Инаку во сите досегашни избори Мукаетов ја добиваше поддршката од делегатите со акламација.