ЗНМ-Македонија: Новинарите треба да бидат на приоритетната листа за примање на вакцината

Медиумските работници треба да бидат на приоритетната листа за добивање на вакцината Ова е проценка на Здружението на новинари на Македонија, според која новинарите се на страната на лекарите, полицијата, војниците и другите униформи кога се соочуваат со пандемијата. Првиот човек на ЗНМ, Младен Чадиковски, рече дека новинарите и снимателите биле директно изложени на ризик од инфекција со коронавирусот и дека добил ветување од Министерството за здравство дека ќе има приоритети при вакцинацијата.

„Да, сега сме во контакт со Министерството за здравство бидејќи сметаме дека новинарите, ако не се на„ фронтот “, се веднаш по здравствените работници во втората линија на борбата против пандемијата. Имаше расположение од Министерството за здравство и на некој начин ни беше ветено дека ќе бидеме во првата група на луѓе кои ќе бидат вакцинирани против CoVid-19 ″, изјави Младен Чадиковски, претседател на ЗНМ