Ивермектинот веќе е достапен во аптеките

Веќе од денеска во аптеките ќе биде достапен лекот Ивермектин кој помага во лекување на овој вирус.

Директорот на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), Љирим Шабани вчера информираше дека лекот Ивермектин е стигнат во земјава. Токму денеска се очекува да биде достапен за продажба. Лекот се користи за лекување на заболени од Ковид-19, цената ќе изнесува околу 300 денари.