И од стариот и од новиот тетовски водовод водата е заматена

Индексот на заматеноста на водата од тетовскиот водовод се намалува, но водата се уште не се препорачува за пиење. Моментално од чешмите протекува вода само од стариот тетовски водовод , новиот не е во употреба затоа што и таму имаме заматување на водата.

Од ЈКП Тетово, велат дека се бележи намалување на заматеноста на водата и очекуваат во наредните денови граѓаните на Тетово да имаат чиста вода за пиење

Освен од стариот и од новиот водовод, водата за пиење е заматена

За да ја користат граѓаните водата за пиење како што истакна директорот Цека, индексот на заматување треба да биде 1,6 а сега е 2 %.