И покрај притисоците средношколците не се откажуваат од протестите

Бојкотот на наставата не е за откажување на матурата, тука за нејзино изменување за оваа учебна година“, и затоа, бојкотот не е неоправдан, а предложените измени од страна на средношколците се целосно разумни, велат од Сојузот на Средношколци од каде додадо дека и натаму продолжуваат притисоците врз средношколците за да не се протестира

Претходно министерката Царовска рече дека не е точно дека 70 отсто од матурантите ја бојкотираат наставата, туку дека само дел од нив, како и дека Министерството мора да организира полагање матура како негова законска обврска, а дека бојкотот на наставата е неоправдан.