Поради протест пренасочување на сообраќајот од автопатот Тетово – Гостивар

Граѓани кои вечерва патуваат од Скопје за Охрид, информираат за блокада на автопатот Тетово – Скопје.  Причина за блокадата која создаде километарски колони, е протест на граѓани организиран од Иницијативата против поскапување против цената на струјата

Поради протестот возилата се пренасочуваат низ градот Тетово и на стариот пат за Гостивар.