РАСТУРЕНА УШТЕ ЕДНА ЗАБАВА

Против 16 лица полицијата поднесе кривична пријава поради непостапување според здравствените прописи за време на епидемија.

Станува збор за лица помеѓу 24 и 55 години, кои на 30 декември биле собрани на забава спротивно на забраната за групни собири.

Од полицијата велат дека тие биле затекнати во викенд-куќа на Дебарското Езеро.