Силен земјотрес на Тајван

Земјотресот бил на длабочина од 72,2 километри и моментално нема известувања за штетите кои ги предизвикал, пренесе „Ројтерс“.

Тајван се наоѓа на спојот од две тектонски плочи во Јужнокинеското море, а во земјотресот од 2016 година кој го погоди јужниот дел од островот загинале повеќе од 100 лица.

Многумина и денес се сеќаваат на разорниот земјотрес со магнитуда од 7,3 степени од 1999 година кога загинале повеќе од 2 илјади лица.