Трагедија во Словенија: Тинејџерка загина правејќи „селфи“ пред воз во движење

Несреќата со смртен исход во Словенија се случила во вторникот кога две малолетнички пред возот кој доаѓал, меѓу двата колосеци правеле „селфи“ фотографија.

Едно од девојчињата за жал настрадало, додека нејзината другарка успеала да скокне, но поради шок завршила во болница.

Несреќната 14-годишна малолетничка заедно со својата другарка се обидела да направи „селфи“ пред возот кој со голема брзина доаѓал од правец на Љубљана.