Трагедија – 11-годишно дете почина од коронавирус

Дете старо 11 години, почина во текот на ноќта на Клиниката за инфективни болести Д-р Фран Михаљевиќ во Загреб како последица од коронавирусот.

Тоа е најмладата жртва на коронавирусот во Хрватска. Неофицијално, детето немало никакви претходни болести, туку дошло до ретки компликации.