Чајџилница во Арачиново пломбирана, сопственикот во полиција: Работеле доцна

Иако е дозволено до 18 часот, чајџилница во Арачиново работела и во 21,20 часот кога полициски службеници влегле во објектот. Од полицијата соопштија дека заедно со Државниот пазарен инспекторат при вршење контрола утврдиле дека објектот работи и има повеќе гости.

„Во чајџилницата е затекнат и сопственикот А.Б. (25) од село Арачиново и тој е приведен во полицијата во Арачиново, а по документирање на случајот ќе биде поднесена кривична пријава. Објектот е затворен од инспектори на ДПИ, соопштија од МВР.